До 25-ти април трябва да приключи полагането на настилка по новото трасе на тролей номер 7, който ще бъде пуснат, за да замести трамвай №6 посока столичния квартал "Лозенец".

След това започва и изграждането на контактната мрежа за новото превозно средство. Ремонтните дейности се очаква да приключат до края на май, а скоро след това да бъде пуснат и дългоочаквания тролей, заяви зам.-кметът Дочно Барбалов.

700 метра ще се движи тролеят в самостоятелна лента по бул. "Арсеналски", по бул. "Черни връх" също ще бъде отделен от останалото движение. 1,7 млн. струва само изграждането на пътното трасе, а още 1 млн. - контактната мрежа. Цялото финансиране идва от общинския бюджет.

Предстои въвеждане на временна тролейбусна линия, докато ремонтите по целият маршрут приключат, обясни директорът на Столичен електротранспорт - Евгений Ганчев.

Първоначално тролей номер 7 ще се движи от улиците "Костенски водопад", "Петко тодоров", през ул. "Бяла черква" по бул. "Арсеналски", през Фритюф Нансен, надясно по "Левски" до Сточна гара. Маршрутът в обратната посока е от Сточна гара, през бул. "Васил Левски", по "Патриарх Евтимий", по "Арсеналски" и нагоре към квартал "Гоце Делчев".

Постоянната линия ще бъде продължение на тролейбус номер 7, който идва от кватал "Люлин" през Руски паметнмик, влиза в тунела, излиза на бул. "Черни връх", завива по "Арсеналски" и нагоре. В обратната посока: по бул. "Васил Левски" с ляв завой на кино Одеон, по бул. "Прага" през "Руски паметник" и към кв. "Люлин"

Припомянме, че в началото на февруари, Дончо Бараблов даде месец април като срок за пускането на трасето.