Момичетата, които тази сутрин нападнаха контрольори на Центъра за градска мобилност на спирка в София, са на видима възраст 18-20 години. Инцидентът е станал в 08:05 часа тази сутрин на спирка на градския транспорт на автобус 213 на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. 

Момичетата са били проверени от екипа контрольори и трите са без редовни превозни документи. Контрольорите са ги свалили от превозното средство, което е предизвикало поток от ругатни срещу тях от страна на нередовните пътнички. Служителите на ЦГМ поемат към отсрещната спирка, а нападателките – в посока към Орлов мост, но докато групата пресича булеварда към отсрещната спирка, върху главата на Георги Богданов полита блуза и в същия момент той е повален на уличното платно от силен удар в лицето, след което започват да го ритат и удрят.

Едно от момичетата е било с бръсната глава и с определен опит в бойните изкуства, според колежките на Богданов. „Ако аз бях изяла такъв побой, сигурно сега щях да съм в тежко състояние в болницата“, разказа контрольорката Галина Стоянова.

Георги Богданов е придружен от колегите си до ИСУЛ, дал е показания в Пето РПУ, посетил е и съдебна медиците. Има лицева травма под дясното око, причинена от метален предмет, вероятно бокс.