Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняем Атанас Георгиев, който вчера по обед преби с дървен прът учителя си по английски език. Образувано е бързо производство, а младежът, който пърчоначално бе задържан за срок от 24 часа, ще прекара в ареста 72 часа. Дванайсетокласника е обвинен за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на учител.

Към момента  са повдигнати обвинения на 17-годишния Атанас Георгиев, ученик в 12 клас в Професионална Селскостопанска гимназия в Садово, за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, и нанасяне на лека телесна повреда на учител  – престъпления по Наказателния кодекс. В хода на разследването е установено, че именно той е извършител на посочените престъпни посегателства.

Обвиняемият Атанас Георгиев е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде преценено дали ще бъде внесено искане в Районен съд - Асеновград за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Извършени са разпити на установените по делото свидетели, назначени са съдебно-медицинска експертиза на пострадалия учител и съдебно-психиатрична експертиза на обвиняемия. С протокол за доброволно предаване по делото е приобщен, като веществено доказателство, дървен кол,  с който обвиняемият А.Г. е нанесъл удар на пострадалия.

Вижте още по темата:

Директорът на училището в Садово: Не можем да изключим учениците, пребили учителя по английски ВИДЕО

„Ей сега ще видиш какво ще стане“, изкрещял дванайсетокласникът Атанас Георгиев, минути преди да пребие учителя си ВИДЕО