"Красиви и Работливи" е рубрика на TrafficNews , в която ще гостуват дами, които ще развенчаят мита, че красивите жени разчитат единствено на външния си вид, за да постигнат мечтите си. Представителната и стилна визия са необходимо, но не и достатъчно условие за успеха на една жена. За да си пробие път във все още мъжкия ни свят, тя трябва да притежава още редица качества - да са комбинативни, пробивни, самоуверени, да държат егото си под контрол и да работят при високи нива на стрес. В същото време обаче те не бива да губят и женските си качества - да са  състарадателни, но без да са сантиментални, да внушават сигурност и закрила, да бъдат енергични и с приключенски дух.

Мира и Ива са сестри и родом са от София и Видин, но голяма част от времето си прекарват в любимия Пловдив, където живеят голяма част от най-близките им приятели. Още в България техният чар не остава незабеляван, което им носи редица дефилета на модния подиум. Границите на родината обаче им се виждат тесни и те решават да заминат за Обединените арабски емирства, където вече живеят от дълги години. 

Там късметът също им се усмихва! Мира и Ива пробиват в модните среди, където представят тоалетите на едни от най-известните дизайнери в света. 

От съвсем скоро, двете сестри решават да се пробват в ново начинание - собствен сладкарски бизнес. Така те създават бранда  Cuporcakedxb, а техните произведения се радват на голям успех и много поръчки. 

Ето какво още разказаха пред Trafficnews.bg Ива и Мира:

-  От колко време сте в Дубай и с какво се занимавате?

- В Емирствата сме от общо 15 години . Работим в сферата на PR и маркетинг каквито сме и по образование.

- Какъв живот предлага една от най-скъпите дестинации в света?

- Щастливи сме че имаме възможноста да живеем в такъм космополитен град , защото дава много възможности и поле за изява. Дубай е град, който никога не спи. Тук през цялото време се организират международни събития от типа на конни състезания, изложения, а сега сме в очакване на експо 2020, което предстои. Има опера, театър, балет и на човек никога не му е скучно.

- Как се роди идеята за собствен бизнес?

- Винаги най-голямата ни страст е била кулинарията и в частност сладкарството, което решихме с времето да превърнем в бизнес.

- И двете се изявявате в сферата на модата? За кои известни дизайнери сте дефилирали?

-  Да, така е. Работили сме като модели както в Бълария , така и в Дубай. Участвали сме в ревюта на Bebe, Guess , снимали сме за Damas (най-известната марка за бижута тук) Адидас, Найк, както и много местни дизайнери. Пътували сме за много модни изяви до Кувейт, Оман, Катар и Бахрейн .

- Обвързани ли сте?

- И двете сме щастливо обвързани. Мира е щастливо омъжена , майка на прекрасен син, Кристиян. Ива е в прекрасна връзка с мъжа на живота си.

-  Освен ОАЕ кои други дестинации сте посетили  и коя от тях ви е любима?

- Пътували сме по целият свят. Любими дестинаций са ни Бали, Испания, Италия и Франция .

- Липсва ли ви България?

- България винаги ни е липсвала и се стремим да участваме във всякакви събития организирани от българското посолство. За нас беше чест да направим сладки изделия по случай рождения ден на местно сформирания тук ансамбъл за народни танци “Булгара”.

И едно кратко БЛИЦ интервю:

Първото нещо, което правя сутрин е… Кафе

Никога не излизам от вкъщи без… телефон и кредитна карта

Любимата дреха в гардероба ми е… Бански

Ако трябва да опиша моя личен стил с една дума е… Авантюристичен

Най-голямото удоволствие е… да станем всяка сутрин заредени с позитивна енергия  в очакване на нови изненади и поръчки свързани с новия ни бизнес.

Най-вълнуващият човек, който някога съм срещала е… Адриана Лима

Последното нещо, което търсих в Google беше… Нова рецепта за торта

Нещото, което винаги съм искала да направя e… Да имаме успешен бизнес

Парфюмът, който отлично ме описва е…Chanel Mademoiselle, D&G N3  l’imperatrice