Днешният участник в рубриката ни "Красиви и работливи" е една типична представителка на младите и модерни майки. Тя е стилна и уверена в себе си, справяйки се еднакво добре с отглеждането на дете и домашните си задължения, докато върти успешен собствен бизнес и предизвиква "УАУ ефект" с атрактивния си външен вид. 

Интересна, екстравагантна и обичаща живота – така можем да опишем Елена Ангелова, фигурираща в социалните мрежи под псевдонима Elle Von D. Тя няма нужда от представяне - стилът й говори вместо нея. Е, ние все пак ще ви разкажем накратко за нея. 

Елена е на 27 години и родом е от красивия морски град Варна. Завършила е средното си образование в Англия, а след това учи в столицата на модата Милано - Fashion styling.

От малка е фенка на татуировките, когато неин идол е Kat Von D - татуистка в Miami Ink, откъдето идва и ник неймът й в мрежите. Години след това любовта към "вечните рисунки" не отминава и така прави първата си татуировка. 

"Елементът на изненадата, възможността да надхвърлиш очакванията и да се отличиш от тълпата винаги са предизвиквали възхищение" - казва Елена.

Elle Von D е майка на момиченце и дори да не е с бащата на детето си, не се определя като "самотна майка". "Това определение не е за мен! С такова прекрасно дете съм всичко друго, но не и самотна." - споделя още изкусителката.

Тя е особено популярна в социалните мрежи с уменията си в съчетаването на свежи принтове и цветове, а неини идоли са Ана Уинтор и Франка Созани. Мечтата и е да създаде университет за мода в България.

Елена обича да експериментира не само с облеклото, но и с косата си. Често може да бъде забелязана с различни цветове и смели прически - не случайно, именно тя е жената, която продава едни от най-качествените естествени коси (екстеншъни) в България.

27-годишната атрактивна мама не следва модните тенденции, тя я прекроява за себе си! Заради смелостта й да носи ярки цветове, пера и пайети, тя е сред най-колоритните и запомнящи се модни диктаторки в страната.

Нейният стил е твърде индивидуален, твърде експериментален, така че не може категорично да се вмести в определени рамки. 

От обаятелен до бохо, от класически до скандален, стилът на Елена я превръща в модна икона а ла “хамелеон”. 

Ето какво още разказа пред Trafficnews Елена Ангелова или просто Elle Von D:

- В социалните мрежи сте известна като Elle Von D! Откъде идва този псевдоним?

- Много често ме питат от къде идва Elle Von D. Между 14 и 20-годишна възраст бях луда на тема татуировки, тогава все още в България бяха модерни трайбълите и битката при Клокотница. Единственият ми inspiration взимах от едно предаване Miami Ink. Там татуистката се казваше Kat Von D. Сега вече всеки, които се гримира, я е чувал, тъй като тя създаде собствена линия гримове и стана много известна.

- Разкажете ни повече за старта на вашия бизнес! Защо точно екстеншъни за коса? Самата вие носите ли такива и коя е любимата ви прическа?

- За старта на моя бизнес мога да кажа, че нося екстеншъни от 14 години и си беше съдба. Имам афро-къдрава коса и когато бях малка ходих с вързана коса от втори до седми клас. Прякора ми беше “пудел” и това ми създаде огромен комплекс! Едно време децата в България не бяха open-minded, бяхме свикнали да се подиграваме на различното, докато сега забелязвам, че в училището на моето дете, децата са с различни интернационални имена и различията между тях се приветстват. Тези комплекси всъщност ме принудиха от малка да започна да ходя по фризьори и съответно се стигна до бои, изправяния и останах без коса. Всяко зло за добро. В момента имам един от най-известните магазини за коси в България и собствен фризьорски салон.

- Занимавате ли се с нещо друго, освен с това начинание?

- Всъщност моята мечта е да се занимавам със стайлинг. Да правя или да продавам дрехи - всичко свързано с мода! Сега имам планове да започна такъв бизнес, но с наличието на друг, нещата се случват по-бавно. Изисква се упоритост и търпение, но смятам, че нещата ще се получат, след като има желание и хъс.

- Какво е за вас майчинството и промени ли се животът ви след това?

- Майчинството е най-голямата ми мотивация! Това е причината да успявам и да порастна по-бързо. За мен, все още е магически факта, че можеш да отгледаш дете и да оформиш характера му, стараейки се го предупредиш за бъдещи евентуални грешки, да му покажеш кое е лошо и кое добро. Имаше момент, в който аз още не знаех кое е лошо и добро, когато тя беше по-малка. Според мен една жена трябва да има дете, когато е готова и когато истински го желае. Аз не бях готова и въпреки това, смятам, че отгледах едно съвършено дете.

 

- Строга майка ли сте и как възпитавате дъщеря си?

- За съжаление, смятам, че съм прекалено строга. Даже тя доста често ми го казва. Скоро четох, че трябва да оставиш детето си да прави грешки, да се лигави и да си играе. Правя всичко възможно да не се опитвам да очаквам от нея на 5 години да е адекватна в 100% от случайте.

- С Какво може да ви впечатли един мъж и вие самата имате ли такъв до себе си?

- Един мъж може да ме впечатли с интелект и да, имам такъв до себе си. Обвързана съм вече почти 2 години и смея да кажа, че все още съм лудо влюбена.

 

- Какво означават татуировките по тялото ви и съжалявате ли, че сте ги направила?

- За татуировките, честно да си призная, съжалявам за всяка една от тях. Абсолютно необмислени и недовършени. Вече са част от мен и от тялото ми, така че напук на непостоянния ми характер, това е нещо, което ще се наложи да приема завинаги.

 

- Вие имате изключително атрактивна визия! Черпите ли идеи от някъде или сама комбинирате цветове, дрехи, аксесоари? Как го правите?

- Благодаря за комплимента. Смятам, че съм различна и имам силно изразен собствен стил. Все пак това съм учила. Следя всички ревюта, нови колекции и известни модни блогърки. Отнема ми време и много средства, но това ми е страстта и ме прави щастлива.

- Ако можехте да си изберете, която и да е друга професия на света, коя щеше да е тя и защо?

- Бих станала главен редактор на Vogue. Ана Уинтор и Франка Созани за мен са едни от най-впечатляващите персони.

 

- С кого бихте искала да се смените за един ден и защо?

- Може би точно с Ана Уинтор или някой страшно добър дизайнер, бих взела малко know-how.

- Как бихте се описала с 4 позитивни и негативни думи?

- Умна, независима, забавна и директна. Мързелив, нарцистичен и безпардонен егоист.

 

- Коя е суперсилата, която бихте искала да притежавате?

- Бих искала, както мисля всяка жена би искала, да ям без да дебелея. Аз съм много сериозен чревоугодник. Обожавам да ям!

- Има ли нещо, от което се страхувате и какво е то?

- Имам фобия от хлебарки. Страхувам се също от глупави и семпли хора. Не обичам да ги срещам и да общувам с тях.

 

- Кое е нещото, което може да ви извади извън равновесие?

- Простотията.

- Какви качества трябва да притежава една жена, за да успее в днешно време?

- Забелязала съм, че много жени не си вярват. Чакат да си намерят богати мъже и искат да зависят от тях. Индивидуалност и вяра в самите тях са нещата, които биха ги направили успешни. Хубаво е да се подкрепяме, а не да сме злобни и завистливи една към друга.

- Какви са вашите мечти и стремежи?

- Искам да пътувам и да постигам успехи в нещата, с които се захвана. Искам да отгледам едно много здраво и щастливо дете, което да се превърне в добър и умен човек. Това са трите неща, които ме правят наистина щастлива!

И ето кратко интервю:

Първото нещо, което правя сутрин е… Да си нагушкам половинката.

Никога не излизам от вкъщи без… Телефон.

Любимата дреха в гардероба ми е… Шлифер Burberry.

Ако трябва да опиша моя личен стил с една дума е… Запомнящ се.

Любимата ми дестинация е… Малдиви.

Най-вълнуващият човек, който някога съм срещала е… Този, до когото се будя всяка сутрин.

Последното нещо, което търсих в Google беше… Прада.

Нещото, което винаги съм искала да направя e… Университет за мода в България.

Парфюмът, който отлично ме описва е… Tom Ford Lost Cherry