Този петък очакваме премиерата на филма "Фаворитката". Лентата ще ни върне в началото на 18 век, когато Англия и Франция са във война. Във време на сложни политически игри две изключително хитри и много амбициозни жени, чрез дворцови интриги, ще се борят за любовта на тяхната Кралица Анна /Оливия Колман/. В ролята на едната ще видим Рейчъл Вайс, а в образа на другата Ема Стоун.

Филмът "Фаворитката" ще ни направи съпричастни на невероятно сложни образи, а режисьорът Йоргос Лантимос /реж. на "Омарът"/ ще интерпретира по свой собствен начин историческите факти, за да представи интимната същност на своите герои. Сюжетът ни пренася в един изолиран свят, където играта на власт и съблазън заплита сложни взаимоотношения, а в тях винаги има победители и жертви.

В центъра на лентата е човешката амбиция и манипулациите, на които е способен един човек, за да постигне целите си – любов, уважение и господство.

Продукцията е пищна в своите декори и костюми и това е продиктувано от епохата, в която се развива действието. За ролята си във "Фаворитката" Оливия Колман получава "Златен глобус" за главна женска роля. Драматичен, комедиен, исторически, но изпълнен с много  сарказъм филм ни очаква на големия екран този петък.