Всеки път, когато става въпрос за козметичен или голям ремонт, повечето от нас се хващат за главата, в чудене какво да изберем, особено когато става въпрос за цвета. И за да се избегнете този момент, най-добре е да се вслушате в съветите на дизайнерите, които със сигурност знаят как да изберат подходящата цветова палитра, така че тя да се слива хармонично с интериора.

Ако ви предстои ремонт в следващите месеци, определено изборът ще бъде труден. Тази година цветовете, които ще властват и ще бъдат тенденция са в широк диапазон от всички нюанси на жълто и земно през благородните тъмни тонове, до бордо, елегантно подчертавайки атмосферата и комфорта на дома.

Вижте няколко идеи за цветовете, на които може да заложите, ако искате да се радвате на стилен интериор.

1. Цвят и бяло

Ако по-рано класиката бяха черно-бели цветове и нюанси, днес дизайнерите предлагат да се отдалечим от вече отегчителните канони и да обърнем внимание на белия цвят в комбинация с ярки декоративни елементи. Тук можете спокойно да комбинирате и експериментирате, както ви харесва, но все пак помнете, че всичко трябва да е умерено.

 

2. Естествени цветове

Тихи, спокойни и меки цветове и нюанси, които се срещат в природата са идеални за вътрешна декорация. Благодарение на богатството си, те лесно могат да преобразят всяка стая, изпълвайки я с комфорт и уют. Заложете на топлите и приглушени нюанси на кафявото, цвета на дървото, ореха и лешника.

3. Благородни луксозни нюанси

През 2019 г. дизайнерите се концентрират на благородните цветове и нюанси, които могат да придадат на интериора определен чар и лукс: бордо, графит, смарагд, златисто и металик. Те, както и неизменният черен цвят в комбинация с други, по-ярки и контрастни елементи на декора ще внесат в апартамента ви изтънчена красота и величие.

 Източник: Idei.bg