Красива брошка с мотиви от българска шевица е подарила на кралица Елизабет II първата дама Десислава Радева, съобщава “24 часа”. Бижуто е изработено специално за британската кралица от дизайнерката Ина Асса от сребро и камъни “Сваровски”.

Президентът Румен Радев пък дарил ценна икона от Зографската школа от XVII век. За аудиенцията си при кралица Елизабет II Десислава Радева бе облечена в стилна синя рокля на дизайнерката Невена Николова, която от години работи в Лондон и е шила тоалети дори за членове на кралската фамилия.

 С тоалет на Невена първата дама застана редом до Мелания Тръмп и Брижит Макрон на срещата на върха на НАТО миналата година в Брюксел. Пак при нея си уши и розовата рокля с кристали Сваровски за новогодишния концерт на Виенската филхармония на 1 януари тази година по покана на президента на Австрия. По-рано през деня Радева се срещна с преподаватели от българските училища във Великобритания и им занесе учебници и помагала.

Президентът Радев покани кралица Елизабет II на гости в България СНИМКИДвамата са разговаряли по теми, свързани с българската история и култура