За нравите на шофьори и кондуктори в пловдивските автобуси сме писали нееднократно. Даже създадохме специална рубрика за тях - "Бай Ганьо в рейса". Запознавали сме ви с всевъзможни Бай Ганьовци: такива, които ръсят цинизми и заплашват с бой с пътници; такива, които превръщат автобуса в кръчма; такива, които пушат, пропускат спирки, псуват, затварят вратите под носа на пътници, надуват гръцко и карат бясно, изживяват се като Вин Дизел, минават на червено, набиват спирачки... Днешното претворяване в Бай Ганьо е с вкус на собственическо отношение...

Оказва се, че кондукторките в някои пловдивски автобуси гледат на тях като на нещо... много свое. Толкова свое, че пътниците изобщо не трябва да използват... седалките например. Ако това ви се струва странно, ето какво ни разказа читателка на TrafficNews.bg, която е имала удоволтвието да използва услугите на автобуси №44 и №20 в Пловдив:

"Здравейте, реших да ви пиша, защото днес станах свидетел на грозна сцена в автобус 44. Кондукторката започна да мърмори и да се заяжда с бабата на едно детенце, защото то беше седнало на отделна седалка. Преди това същата тази кондукторка се скара на детето, защото то искаше да седне на "нейното" място, което се състоеше от 3 седалки... 

Думите й бяха: "Вместо детето да заема цяла седалка, може да го вземете да стои във вас". Въпросната дама и детето имаха карти за автобуса и не смятам, че е правилно да се заяжда за нещо такова.

На връщане пътувах с автобус 20 и кондукторката вдигна скандал на едно момче, което беше седнало на "нейното" място, което пак се състоеше от 3 седалки. Искам да попитам докога ще търпим това? Няма ли кой да вземе мерки?"

Сега се чудим дали Бай Ганьо се е превъплътил в някой от героите на "Гераците"?...