"Хора, никога не съм предполагала, че ще намеря на пътя куче, което иска да си сложи край на живота, политайки към всяка кола. Не може да стои на краката си, не желае да яде. А сега къде да го водя на лекар, всички клиники са затворили? Няма да бъда многословна относно намирането, но положението е тежко. 22.30 ч. в клиника Провет сме, кръвната картина не е добра. Силна анемия. Сложен е на системи, витамини, антибиотици и обезболяващи! Заспива прав, защото може би така не го боли..."

Това написа пловдивчанка, открила и прибрала при себе си кучето. Кръстила го Дедко. Няма да го описваме - снимките са достатъчно красноречиви.

Признаваме си, винаги когато ни се налага да пишем за изоставени, зле гледани, пребити, малтретирани, бездомни, болни и нещастни кучета... ни боли. Толкова ни боли, че ако не беше желанието ни да помогнем, сигурно нямаше да пишем. 

Ето продължението на историята на Дедко от последните часове:

"Беше ме страх, че няма да го намеря жив, а той там стои и чака, отново прав и политащ от немощ. Отказва да се храни, а трябва!
В клиниката сме, положението не е добро. 4 Д теста е положителен за Дирофилария, биохимията не е с добри показатели, чернодробните са с 15 пъти по-високи от нормалните, кашля, което води докторите да заключението, че дирофиларията е в напреднал стадий. Диша тежко!

Нужните изследвания, които предстоят, снимка на гръден кош и бял дроб, за да се види степента на увреждане от дирофиларията, ехография на черен дроб и бъбрици. Може би ще предстои кръвопреливане, ако произвежда бели кръвни телца. Манипулациите днес са отново системи, витамини, антибиотици и обезболяващи."

Това е. Сега Станка Мерджанова - така се казва жената, приютила Дедко, моли за помощ. Защото за лечението на кучето са необходими доста средства, които тя не може да осигури сама.

Сметката, на която можете да помогнете, е:
Пейпал
animalwelfare@abv.bg

Банкова сметка
Raiffeisen bank
IBAN: BG06RZBB91551006931065
BIC: RZBBBGSF, моля упоменавайте, че дарявате за Дедко, защото организацията има и други кучета, които са под тяхна опека. За Дедко, ще се борим рамо до рамо с Animal Welfare

"Благодаря ви, хора, ще имаме нужда от помощта на всички ви! Дано успеем да спасим Дедко!, призовава Станка.

Дедко все пак отлетя към небето! Кученцето се спаси от мъките тази нощ!