Коя е тази, която владее вълшебството да трансформира, да накара някого да се почувства като принцеса? Феята, разбира се. И ако досега сте си мислели, че само Пепеляшка си има своята фея, лъжете се! Момичета и момчета тази вечер в Мол Марково тепе се превърнаха във вълшебници с една-едничка цел – да открият своята Пепеляшка и да я направят най-красивата и най-магнетичната, като я облекат в най-прекрасните дрехи, с които самите те са били на своя абитуриентски бал.

12 момичета и 5 момчета дариха балните си рокли и костюми в рамките на благотворителната инициатива „Сподели спомен”, организирана от Мол Марково тепе и Общество Nota Bene. Официалните тоалети бяха експонирани върху манекени на последния етаж в мола, срещу фитнес зала "Атлетик", където ще могат да бъдат разгледани от всички, които желаят, в продължение на две седмици – от 7 до 20 април. И… да бъдат харесани от бъдещите Пепеляшки и техни принцове. А след това – то е ясно!, от манекените ще поемат, с вълшебната каляска, разбира се, към своите нови притежатели, за да ги направят най-красивите и щастливи абитуриенти.

12-те феи и 5-имата вълшебници са обикновени момичета и момчета, с които предстои да ви запознаем. Те са различни, имат разни характери и занимания. Но едно нещо ги обединява - добрината и отвореното сърце. Естествено, като истински феи са приказно красиви и добри. Дали притежават свръхестествени сили и способности? Разбира се! Те нямат крилца и не издават меко сияние, но са точно толкова непостоянни, палави и своенравни като приказните феи. И ако отворете вълшебните врати на феите, пред вас ще се разкрие магически свят – светът на доброто.

Всеки от нас може да открие Феята в себе си. Или поне своята собствена "вълшебна пръчица" – това, което ви кара да градите, да създавате, да творите. Да бъдете добри и отзивчиви. Какво пък – да опитаме! Тези от вас, които също искат да подарят своя спомен за абитуриентския си бал, могат да се обадят на Ирена Бекярова на тел. 088 285 3087, и да го заявят. Бъдещите абитуриенти, които са си харесали някой от тоалетите, също да звъннат на Ирена - тя ще им предостави пробна, където да се "видят" като принцеси.

Паралелно с експонирането на дарени тоалети Мол Марково тепе организира и кампания за предоставяне на автомобили, които да откарат децата до съответния хотел или ресторант, в който се провежда балът на тяхното училище.

Петя - момичето "душа" на благотворителната инициатива.