Собственик на пловдивска строителна фирма се оказа в сценарий, който спокойно може да конкурира сериала „Малката булка”. Преди две седмици Симеон Пищалов си поръчал два автомобила „Ситроен Берлинго” от Германия, за които платил 2400 лева капаро. Днес той е пуснал жалба в прокуратурата, че е измамен, а човекът, който взел парите – Владимир Гърков, обвинява него и служителя му Стоян Братанов в грабеж и побой.

Гърков, който има транспортна фирма, е известен с прякора Индианеца. В фейсбук пък профила му е с никнейм Индиана Джоунс. Изпълнявал транспортни поръчки на компанията „Архситистрой” повече от година. „Работехме коректно, не  е имало бавене на плащания, той изпълняваше възложените задачи. Преди няколко седмици Гърков дойде в офиса и каза, че негов автовоз тръгва от Германия и има няколко свободни места. Предложи да ни докара два пикапа „Ситроен Берлинго” за 4 000 евро. Показа ни снимки на колите и поиска 30 % капаро, за да си върже транспортните разходи”, разказа Стоян Братанов пред TrafficNews.bg.

Парите му били платени в брой, а той подписал ордер за тях. Срокът за изпълнение на поръчката бил 31 март. Охранителните камери на фирмата са запечатали цялата „сделка”.

„Каза, че автомобилите ще пристигнат около 25 март. Потърсихме го, той ни обясни че баща му е починал, и като приключи с погребението, ще се обади. Поднесохме му съболезнования и изчакахме няколко дни. 

                                                                                  

После буквално потъна вдън земя. Аз му звънях, Пищалов му звъня - изобщо не си вдига телефона.  Ходихме да го търсим на адреса му по лична карта, но се оказа, че там живее майка му”, твърди Братанов. Днес двамата са пуснали жалба в прокуратурата. „Като поразпитахме, се оказа че ние далеч не сме единствените потърпевши, а този човек е „запалил” доста хора”, казва Братанов.

Репортер на TrafficNews.bg се свърза по телефона с Гърков. Той обаче излезе с контраверсия – докарал поръчаните коли в срок, но бизнесменът се отметнал, не ги харесал и си поискал капарото. „Аз няма как да му го върна, защото съм платил транспорта от Германия до България. Тези хора ме изнудват, днес ми препречиха пътя в ЖР „Тракия” и ми взеха телефон iPhone S6. Сега пуснах жалба в Пето районно и отивам в прокуратурата”, твърди Владимир Гърков. Според него Пищалов и Братанов се опитвали да съсипят доброто му име и реномето му на коректен бизнесмен. „Целият град ме познава, много хора си поръчват коли при мен. Майка ми работи в съда. Това е недопустимо”,  категоричен е Гърков.

Строителят Пищалов и Братанов обаче са категорични, че изобщо не са виждали Индианеца и той се опитва да отклони вниманието от себе си, като си измисля филми и от виновен се опитва да се превърне в жертва.

Проверка на TrafficNews.bg установи, че срещу Гърков има жалби в полицията и от други потърпевши. Също така се оказа, че баща му е жив и здрав.

TrafficNews.bg ще продължи да следи случая.