Една от най-разбитите, и в същото време натоварени улици в Пловдив, най-после ще бъде ремонтирана. Утре първа копка ще бъде направена на улица „Остромила” в пловдивския квартал, носещ същото име, от градоначалника Иван Тотев и районния кмет Борислав Инчев.

Участъкът, който свързва „Коматевско шосе” и „Димитър Талев”, буквално е дупка до дупка, а някои ями са толкова големи, че буквално могат да погълнат цяла предница на автомобил. Истинско приключение е и преминаването на пешеходци оттам, които трябва да си сложат гумени ботуши, тъй като има опасност да потънат до колене.

През нея обаче минава и голяма част от трафика между Коматево и вътрешността на града заради затвореното Коматевско шосе. По улицата се движат всички автомобили, които нямат винетка или не искат да заобикалят през Околовръстното шосе.

Ремонтът на улицата бе предвиден в бюджета на Пловдив за  миналата  година, но така и реконструкцията не започна.Това, което най-вече спираше ремонта на улица „Остромила” бе затвореното Коматевско шосе.

Пречките обаче очевидно се премахнати и утре може да започне ремонтът, който е на стойност от 1,6 милиона лева.