Таксиметровите шофьори в Пловдив продължават с протестите срещу облагането с данък от 750 лева на всяка кола. Този път те ще изразят недоволството си пред сградата на Община Пловдив.

Миналата седмица над 200 таксиметрови автомобила създадоха истински хаос в движението в града, след като преминаха в колона през основни булеварди. Това обаче не доведе до никаква промяна, а кметът Иван Тотев заяви, че няма какво да коментира с таксиметровите шофьори и данъкът няма как да бъде променен.

Водачи и превозвачи обаче не се отказват. Те призовават лично кмета и общинските съветници на разговор в сряда, като подчертават, че протестът ще е мирен и не желаят граждани с лоши намерения да създават проблеми.

Протестиращите канят „всички трезвомислещи граждани, недоволни от управлението на кмета ”, да се присъединят към тях, за да може да се запазят сегашните тарифи за таксиметрови услуги под тепетата и да не се налага тяхното повишаване заради данъка.

„В продължение на месеци те ни лъгаха по медиите, а впоследствие лично кметът Тотев е предложил най-високият данък „такси” в България. Същевременно ни карат да караме клиентите си на най-ниски цени – 0,65 дневна и 0,75 нощна тарифа”, коментира се в официалното съобщение за протеста.

Миналата сряда над 200 таксиметрови автомобила се събраха на паркинга до стадион "Пловдив", откъдето поеха на протестно шествие из централните булеварди на града. За повече от 30 минути те напълно блокираха улица "Лев Толстой", където се намира хотел "Империал", собственост на майката на кмета Тотев. Охрана попречи на жълтите автомобили да влязат в паркинга на хотела.

Новият протест ще се проведе на 28 декември, сряда, пред сградата на Общината и е с начален час 14:00 ч.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg