След тежкия инцидент с възрастен мъж на заледен участък на паркинга на „Лидъл” полицията нареди на охраната на супермаркета ледът незабавно да бъде почистен, предаде репортер на TNS.bg от мястото на инцидента.

„Станахме за резил. Дори докторът от линейката падна, докато качвахме пострадалия на носилката”, заяви полицаят на охранителя.

Днес преди обед 82-годишен мъж, който отивал на пазар, се хлъзнал и паднал на метри от магазина. Жител на блок 72 в "Тракия" видял пострадалия и веднага звъннал на Бърза помощ. След него последвали още два сигнала, но не и самата линейка. Възрастният мъж остана да лежи в локва кръв 25 минути, чакайки медиците да му помогнат.

„Няма такава държава, ако беше нещо по-сериозно вече щеше да си е отишъл и никой няма да реагира”, възмущаваха се събралите се хора, които се опитваха да помогнат на дядото.

Минути преди линейката дойде и съпругата на възрастния мъж, която се шокира при вида му и се разплака.

При пренасянето му с носилката, докторът от Бърза помощ също се хлъзна на леда и падна на земята.

По-голямата част от паркинга на супермаркета е почистена, видя екипа на TNS.bg. Участъкът в края на паркинга, пред който очевидно минават мнозина от близките жилищни блокове, бе доста заледен и опасен. 

Oще за инцидента ВИЖТЕ ТУК!



TNS.bg