Бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова е глобена на летището във Варшава за кражбата на козметика от безмитен магазин. 

Първоначалната информация, разпространена от местното радио RMF, беше, че ексдипломатът ни е арестувана.

След инцидента Поптодорова обяснила, че просто разглеждала един от кремовете във въпросния магазин. Тогава по телефона позвънила майка й. Без да си даде сметка, че помадата е все още в ръката й, бившият посланик излязла пред търговския обект, за да проведе разговора. Тя казала още, че веднага се отзовала на обаждането, защото майка й в момента имала здравословни проблеми, съобщава Нова.

При проверката на охранителите обаче Поптодорова се легитимирала с дипломатически паспорт, какъвто вече няма право да притежава, според наши източници.

Бившият ни посланик в САЩ е отказала връзка с посолството ни в Полша.

От българското външно министерство съобщиха, че проверяват информацията. 

От летището във Варшава пък отказаха коментар.

Елена Поптодорова е дипломат, политик и общественик. Активно участва в създаването на политиката на България, насочена към членство в Европейския съюз. 

От 2010 до 2016 г. Елена Поптодорова беше посланик на България в САЩ. А между януари 2002 г. и август 2008 г. е извънреден и пълномощен посланик във Вашингтон.

Заемала е различни постове във външно министерство. Била е пълномощен министър на България в Рим и генерален консул в Сан Марино (1987-90).

Кариерата ѝ започва като преводач на Тодор Живков.