Основното женско украшение винаги е било красивата и здрава коса. Нейното състояние се отразява на това как хората се възприемат и чувстват, дали някой има самочувствие зависи не само от физическите данни, но много често и от начина, по който изглежда косата му.

Косата е сред най-капризните части на тялото и често "страда" от стрес, смяна на сезоните, прекомерно третиране с топлинни уреди и боядисване. Затова е добре да полагаме специални грижи за нея с висококачествени продукти, които да върнат нейния блясък и здраве.

Специалистите от Christian of Roma полагат усилия да променят нагласата на българските стилисти, да култивират съзнанието им. Все още у хората се чувства недоверие към това кои продукти са био и кои не. В тази посока е необходима много информация и много работа. Защото биопродуктите са продуктите на бъдещето. Защото технологично всички компании започват да се развиват в тази посока. Най-важното в тази концепция е да бъдем здрави – и не само клиентите и техните коси, но и тези, които се грижат за тях - фризьорите. 90% от фризьорите забравят, че те работят с тези продукти и ако всеки ден миеш коси, нанасяш бои – всичко това влиза през кожата или дихателните пътища.

Линията Insight е вдъхновена от древната мъдрост на природните екстракти и елементи и е предназначена за хора направили етичния избор да работят с продукти от изцяло биологични съставки.

За Insight косата е естествена страст! Продуктите са богати на органик фитоекстракти и масла, вдъхновени изцяло от природната мъдрост за здрава и красива коса.

Новата продуктова серия Insight е резултат от синергията между силата на растителните екстракти и избора да се използват биологични съставки! 



Защо работата с нея дава толкова съществени и лесно видими резултати?
Защото всички продукти са:

- на основата на растителните екстракти и олиа в комбинация с биологични съставки
- с озонирана вода с 3 атома кислород, което действа антибактериално и дезинфекционно
- не съдържат никакви животински екстракти
- с биологични екстракти - гарантират максимално щадене на този, който ползва продуктите, както и подпомагане производителите на такъв тип култури
- тествани върху никел - това гарантира максимална сигурност, дори и при хиперчувствителност
- висок % на естествените природни съставки - над 96%
- 100 % Made in Italy - гаранция за стил и качество в над 30 страни по света (от лабораторията до доставката)
- без съдържание на соли, сулфати, които действат възпалително и са агресивни
- без минерални олиа и петролни деривати, които възпрепятстват достъпа на кислород
- без силикони, които увреждат косъма, възпрепятствайки достъпа на активни съставки
- без парабени, които са консерванти с противоречиво въздействие (могат и да са вредни)
- без синтетични оцветители
- аромати без алергени, за да могат да бъдат третирани и най-чувствителните скалпове
- опаковки 100% рециклируеми - всички флакони от серията заедно с капачките са от материал, който може да се трансформира и да се използва повторно
- събиране на етикетите и използването им за други нужди
- нова философия на линията
- фирмени сертификати - ISO 9001, ISO 22716
- сертификати за серията - Eco Bio Cosmesi (Институт за сертифициране дейността между човека и околната среда), Cosmos Natural (сертифициране за биокозметика от 5 различни институции, гарантиращо максималното качеството на продуктите от суровините до тяхното разпространение).