Вашето тяло е вашият храм. Ако се грижите добре за него, ще останете здрави. Следователно, трябва да му давате здравословни храни и напитки.

Представяме пет от най-добрите, които ще ви подддържат здрави и ще ви накарат да изглеждате и да се чувствате най-добре!

1. Гореща вода с лимон

Вместо да посегнете към чаша кафе, започнете деня си с голяма чаша гореща лимонена вода. Тази натурална напитка ви дава енергия сутрин и хидратира тялото след сън.

Чаша топла вода с лимон на празен стомах също така стимулира метаболизма и може да помогне на хората, които страдат от храносмилателни проблеми. Освен това, лимоните са с високо съдържание на витамин С, което повишава имунитета.

2. Листни зелени зеленчуци

За разлика от марулята, тъмните листни зелени зеленчуци, като спанак и кейл, ви осигуряват много хранителни вещества. Те са пълни с фибри, минерали и антиоксиданти, което помага за справяне със стреса и подобрява виталитета.

3. Ленено семе

Ленените семена са истинска суперхрана. Семето стимулира храносмилането и има естествен слабителен ефект. Семената също са важен източник на алфа-линоленова киселина, омега-3 мастна киселина, която се среща в ядки и семена.

Тези мастни киселини понижават риска от сърдечно-съдови заболявания, имат противовъзпалителен ефект и укрепват имунната система, пише Profit.bg

4. Зелен чай

Има много причини, които правят зеленият чай полезен. Като цяло обаче е добра алтернатива за всички, които не обичат кафе.
Напитката е от полза за тялото, защото увеличава метаболизма, стимулира храносмилането и подобрява бъбречната функция.

5. Артишок

Опитвали ли сте някога артишок? Не? Тогава трябва да го направите веднага, ако искате да направиш нещо добро за вашето тяло. Зеленчукът е известен със своята детоксикираща сила и често се използва за лечение на стомашни проблеми. Като пребиотик пък стимулира храносмилането.