Около стотина души в момента са блокирали едно от кръговите кръстовища в Асеновград, предаде репортер на TrafficNews.bg. Протестното шествие е блокирало пътя за Смолян и не позволява на никого да премине - нито към Бачково, нито от Пловдив към центъра на града. На мястото полицейското присъствие е засилено. Шествието се предвожда от шефа на пловдивската полиция Атанас Илков, който сподели пред TrafficNews.bg, че всичко е спокойно, в момента, в който бъдат разписани заповедите, ще бъдат съборени всички незаконни ромски къщи.

Хората отново искат сигурност и справедлив процес срешу биячите. Те заявиха, че част от обещаното от Валери Симеонов не е изпълнено. Според тях има новорегистрирани цигански семейства в общината. Основното искане на протестиращите е максимално бързо лицата, задържани за побоя над спортистите, да получат присъди. Припомняме, на 6 юли Окръжният съд в Пловдив реши да остави в ареста седем от деветимата задържани за побоя над спортистите в Асеновград. Двама от задържаните бяха освободени срещу парична гаранция.

В момента звучи патриотична музика, има и гайдари, а повечето от хората носят българския трикольор. Очаква се шествието на протестиращите да премине по централната улица „Шести януари“ и да завърши на площада пред сградата на Общината.