49-годишният Въльо Петров, за когото TrafficNews съобщи още преди три месеца, че безчинства и изнудва водачи на агитки на ФК "Ботев" е задържан при специализирана полицейска акция. В ареста са още трима от групата на Въльо - двама от които са действащи служители на ОД МВР - Пловдив. Задържани са Галин Колев от Първо районно и Мартин Ламбрев от Трето районно управление. 

Преди минути Окръжна прокуратура излезе и с официално съобщение по случая. Прокуратурата е привлякла към наказателна отговорност четири лица за извършени от тях престъпления, свързани с участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с користна цел и цел да върши съгласувано в страната и чужбина изнудвания и принуди на различни граждани. Спрямо ръководителя на организираната престъпна група Въльо Петров /49/  г., са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда. Престъпленията са извършени в периода от  септември до ноември 2023 г . на територията на  Пловдив и Димитровград,. За тези деяния най-тежкото предвидено наказание е лишаване от свобода от 5 до 15 г., глоба и конфискация на една втора от имуществото.

Наказателната бригада на Зингаревич расте, тарторът й с множество криминални проявиВъльо Петров е работил за знакови фигури в ъндърграунда, има обвинения за грабежи и отвличания

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е служител на  МВР в  Пловдив -  полицаят Галин Колев и Милен Христов Стоянов , собственик на охранителна фирма, са повдигнати също обвинения за изнудвания и принуда. Спрямо четвъртия участник в организираната престъпна група /Мартин Ламбрев/, който също е служител на МВР  в Пловдив,  са повдигнати обвинения само за изнудвания.

По делото е установено, че обвиняемите са изнудвали двама граждани, от които посредством сила и заплаха са отнели обща сума от 35 000 лева.  Те са принудили със сила и заплаха и лице от фенската маса на футболен клуб от Пловдив свободно да изразява мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб, съобщават от прокуратурата. 

По случая, след извършване на необходимите действия,  предстои да бъдат повдигнати и нови обвинения, свързани с незаконно притежаване на боеприпаси и неоторизирано боравене с полицейски знаци.   

Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура - Пловдив, като по преценка на наблюдаващия прокурор утре ще бъдат внесени искания в Окръжен съд – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Подробности за арестите и какво е участието на задържаните в опитите на ръководството на ФК "Ботев" да овладее фенските агитки четете по-късно в TrafficNews. 

Батальон 12, финансиран с руски капитали, опитва да овладее агитките на "Ботев"Под предлог, че се инвестира в спорта, около отбора се гради структура с дейност, която може да се окаже проблем за националната ни сигурност

Направи ли си Зингаревич лична гвардия за наказателни акции и всяване на страх?След боя над тартори на бултрасите, действащи полицаи и военни сплашват и инакомислещи треньори

"Възпитателен" бой за двама тартори на фракции на "Ботев" преди дербито"Инструкторите" се представили за "хора от службите"