Водачи на различни фракции от фен клуба на ФК „Ботев“ са станали обект на агресия преди дербито, научи TrafficNews. До момента в редакцията ни са получени два сигнала, че тартори на две различни фракции са били привиквани от хора, които твърдят , че работят за собствениците и представящи се за служители от службите за сигурност. Върху тях бил упражнен физически тормоз, а един от двамата е бил доста бит. И към двамата са били отправени предупреждения да овладеят хората във фракциите и да ги предупредят да говорят за собствениците „или хубаво, или нищо“. След като са получили допълнителен инструктаж „да си затварят устите“, двамата били  освободени.

Вероятно става дума за спекулации и опит да се усмирят феновете, които напоследък са изключително изнервени заради слабото представяне на жълто-черните. Хора, които са присъствали на дербито, твърдят, че в екипа охранители, които се грижат за сигурността на собственика на клуба Антон Зингаревич е имало цивилен действащ полицай.

TrafficNews разполага с имената на пострадалите тартори, както и с това на служителя на реда, който е бил в ложата на Зингаревич в извънработно време, но на този етап няма да ги публикува, за да не попречи на полицията да направи проверка за случващото се.