"Знам само някакви неща от пресата за проблеми с някои от феновете”. Това заяви собственикът на Ботев Пловдив Антон Зингаревич в интервю пред спортния сайт „Спортал”.  Това е първо изявление, на който и да е от футболния клуб, свързан с безпрецедентния скандал с най-стария български клуб и арестите.

Вчера Апелативният съд остави постоянно в ареста двамата директори в Ботев – Въльо Петров и Милен Стоянов, както и двамата полицаи Галин Колев и Мартин Ламбрев, обвинени в рекет, изнудване и принуда през въоръжена организирана престъпна група. Въпреки че мина повече от седмица все още няма никакво официално изявление от страна на клуба.

Окончателно! Арестуваните шефове на Ботев и полицаите от ОПГ -то остават в арестаАдвокатите поискаха отвод на наблюдаващия прокурор, но той не бе уважен

Собственикът на „канарчетата” заяви, че не бил съвсем наясно със ситуацията с арестите и „респектирането” на феновете.

„Мисля, че трябва да се отправят въпроси към оперативното ръководство. Мисля, че ще се проведат някакви разследвания и ще видим по какъв начин ще се развият нещата. От това, което знам всичко идва от показания на един човек, който си променя думите. Има органи, които проверяват тези твърдения", коментира собственикът.

Въпросът е кой от оперативното ръководство на тима ще коментира, като половината от него е в Турция с отбора в лицето на изпълнителния директор Аликсей Киричек, а другата половина е в ареста.  Така мълчанието продължава да цари във футболния клуб, а чаканите отговори така и не се дават.  

В интервюто той заяви,  че клубът в стабилно финансово състояние, като целта пред отбора е участие в Европа. Той засегна и темата с Илиян Филипов.

"Нямам никакви отношения с Илиян Филипов, само договорни, които той има с клуба. Той има бокс на стадиона и толкова. Той се опитваше да се постави в позиция да може да вземе клуба, което аз не мога да разбера откъде идва това. Аз никога не съм си и помислял да се оттеглям на първо място, за да има такава възможност", обясни босът на "канарчетата" отношенията си с Илиян Филипов. 

Оглушително мълчание в „Ботев” след арестите и обвинения на директори в ОПГНикой от клуба трети ден не излиза с позиция, а отговори се дължат на цялата „жълто-черна” общественост

Шефът на сигурността на Зингаревич сред арестуваните за въоръженото ОПГМилен Стоянов е управител на фирмата „Ботев гард” ООД, собственост на футболния клуб

Шефът на въоръженото ОПГ Въльо се оказа зам.-търговски директор на "Ботев"Полицаят Гален Колев бил в отпуск по болест, колегата му Мартин Ламбрев имал награди