Силите на Григор Димитров стигнаха само за един сет срещу Рафаел Надал на полуфинала на силния тенис турнир в Пекин. Испанецът победи с 6:3, 4:6, 6:1 и ще играе на финала на надпреварата срещу победителя от срещата между Ник Кирьос и Александър Зверев, който е по-късно днес. Българинът не можа да защити точките си от миналата година. Тогава той игра финал в Пекин, след като преди това на четвъртфинала спечели единсствената си победа от 11 мача срещу Надал.

В първата част Рафа проби за 3:1, след което удържа аванса си и затвори сета. Във втория той поведе с 2:0 след ранен пробив, но Гришо показа характер и с агресивна игра от дъното на корта успя да се върне в мача. Той на свой ред проби, след което го напраи още веднъж в последното подаване на испанеца във втората част.

В началото на третия сет нашето момче буквално изпусна мача и рухна. Той започна разконцентрирано на свой сервис и с непредизвикана грешка от форхенд и двойна грешка предаде първия гейм на Надал. Последва още един пробив в сметката на испанеца и аванс от 4:0, който вече бе недостижим за Григор.