Аржентинецът Карлос Тевес е пълен провал в китайския си клуб Шанхай Шенхуа, въпреки че заплатата му е най-високата в света - 650 000 паунда на седмица. За това намекна не кой да е, а президентът на клуба Ву Ксяохуй. Бившият съотборник на Димитър Бербатов в Манчестър Юн влезе като резерва и вкара почетния гол при разгромната загуба с 6:1 от градския съперник Шанхай СИПГ в края на миналата седмица, но е далеч от желаното физическо състояние и на всичкото отгоре е с наднормено тегло. Той бе привлечен от Шанхай Шенхуа през януари, но до момента не оправдава очакванията.

Желанието ни бе да вземем влиятелен звезден футболист от високо качество и смятахме, че Тевес бе идеалния вариант, каза Ву пред местната телевизия. Поради липса на тренировки и игрова практика обаче той не се оказа на нужното ниво, допълни клубният президент. Всъщност Тевес имаше и контузия, а в последните си 4 мача неговият тим допусна само загуби.

Новият старши треньор Ву Джингуй, който замени Густаво Пойет миналата седмица, разкри, че Тевес е с наднормено тегло заедно с друга звезда в отбора - Фреди Гуарин. Ако един играч не може да се поддържа, няма как да играе. Работил съм с много звезди и досега не съм имал проблеми от такъв характер, каза треньорът.