Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на втората по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание - "Продължаваме Промяната". Това се случи точно в 11 ч. на "Дондуков" 2. 

Държавният глава даде папката на номинирания за премиер акад. Николай Денков с думите:

"Уважаеми г-н Денков, получавате втория проучвателен мандат в първия работен ден на новата година , в който по традиция си пожелаваме здраве, мир и благоденствие през новата година и гледаме с надежда към бъдещето. Вярвам, че ще използвате времето в рамките на предстоящата седмица да потърсите необходимата подкрепа. Желая ви успех."

"Приемам от името на „Продължаваме Промяната” този втори мандат с ясното съзнание, че задачата е изключително трудна и дори някои смятат, че е невъзможна.

Въпреки това ние ще направим всичко необходимо , за да съставим правителство, което да обединява хората и да решава техните проблеми. Поставили сме си ясно цели и ако ги изпълним, вярвам, че ще върнем вярата на хората в правителството.

За момента се очертават четири формации, които да подкрепят това правителство – „Демократична България”, БСП и „Български възход”. Надявам се, че и другите политически сили ще се включат в този процес. Ако този проект получи подкрепа от мнозинството ние ще върнем мандата със списък от предложени премиери. Надявам се, че следващите дни ще бъдат изпълнени с разум, за да върнем вярата на хората”, каза акад. Николай Денков при получаване на папката.

След връчването на папката  "Продължаваме Промяната" имат срок от 7 дни, в които да решат дали ще върнат втория мандат изпълнен, или не.

Днес кандидатът за премиер акад. Николай Денков е поканил на среща в Народното събрание всички парламентарно представени партии.