Следващата седмица се очаква да бъде затворен бул. „Ал. Стамболийски” между Затвора и „Димитър Талев“ заради Южния обходен колектор.  Това стана ясно на среща между Община Пловдив, строителите и Пътна полиция.

Освен проектът са били дискутирани и решения, които да облекчат трафика в южната част на града. На срещата се е взело решение участъкът от бул. „Александър Стамболийски“ между улица Индустриална и Кукленско шосе да се затвори за работи едва след като се отвори за движение ул. „Даме Груев“.

„Улицата ще е готова и ще я отворим преди празниците“, увери изпълнителят Бончо Бонев.

 „Ще спазим препоръката на проектантите по временната организация транзитният тежкотоварен трафик да се изведе от града, като ще се използват за обходи Коматевско, Кукленско шосе и Околовръстното“, единодушни бяха кметът Димитров и заместниците му Райчев и Чонов.

Изграждането на Южния  обходен колектор е част от изпълнявания от ВиК проект „Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор на обект „Реконструкция и изграждане на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив”.

Кючука 2023-а: Придвижването невъзможноЗатварят 7 основни отсечки в район „Южен”, много от тях ще съвпаднат

Два варианта за ремонта на ул. „Царевец” , голям наплив от фирми да го взематПет компании са подали оферти за реконструкцията на улицата.

Старт на проекта на ВиК за Южния обходен колектор, две години Пловдив ще бъде строителна площадкаПътната блокада ще бъде основно в район „Южен”