Водоподаването в цял Пловдив е възобновено. Това съобщи за TrafficNews говорителят на ВиК инж. Антон Гълъбов. Toва се случва след голямата авария, която остави високите етажи на Пловдив без вода.

Гълъбов пожела да поясни, че съществува възможност в пиковите часове от 18:00 до 20:00 днес водоподаването да намалее отново. Той добави, че аварията не е отстранена напълно, но служителите правят всичко възможно и работят на терен от снощи.

„Искам да благодаря на екипите, които от вчера работят и се стараят да отстранят аварията. Работата продължава и до този момент, като ако имаме късмет очакваме да възстановим захранването на 100%", заяви Гълъбов.

Припомняме, че високите етажи на Пловдив останаха без вода днес, след голямата авария, която стана вчера в града. Припомняме, че инцидента стана около 17:30 – 18:00 часа при премахването на железопътния мост в източната част на града по проекта на НКЖИ. Служители на наетата фирма изпълнител не са спазили необходимата технология и са прерязали захранващия водопровод. Сигналът е получен във ВиК към 19:00 часа и веднага са информирали и кмета.

 „Аварията е много голяма, беше прекъснат източния магистрален водопровод, тъй като голяма част от конструкцията на моста е паднала върху него. Успяхме да изолираме участъка и да пуснем други мощности и така да възстановим голяма част от водоснабдяването в Пловдив, но до високите етажи все още не достига.  В момента на място има наш екип и се надяваме до 18 часа проблемът да бъде изцяло отстранен”, коментира инж. Антон Гълъбов по-рано днес.

След голямата авария в Пловдив: Високите етажи в целия град остават без водаОчаква се до 18 часа проблемът да бъде отстранен