Олюпени тавани и счупени столове, на такива условия са принудени да взимат изпитите си студентите от Пловдивски университет "Паисий Хилендарски"!

Снимките, които ни изпрати читател на TrafficNews.bg са на един от кабинетите на третия етаж в Ректората на пловдивската Алма Матер на ул."Цар иван Асен" 24. Тавана е почти напълно олюпен и всеки момент могат да паднат парчета върху главата на някой студент. Столовете са счупени, а дамаската им е разкъсана.
"Истина е, че много пъти и ние студентите не пазим, но тавана ако не се поддържа ще падне върху нас! Това университет ли е или барака?", коментира студентът от 4-ти курс Георги Петров.

Припомняме, че в университетът преди 3 години бе открита новата модерна спортна зала на бул."България", бяха препоядисани коридорите във Философско-историческия факултет на ул."Костаки Пеев"/ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК/, а в момента в строеж са и първите общежития, които да бъдат стопанисвани от Пловдивския университет.

Въпреки желанието на ръководството да развива и строи нови сгради, в които студентите да се чувстват удобно и уютно е важно да не забравяме все пак, че и старите аудитории на висшето училище имат нужда от поддръжка. Подобен е случаят и със сградата на Химическия факултет и бараките, които се намират в двора на Ректората, където аудиториите зимата са студени, а лятото още по-топли от температурата навън.

TrafficNews.bg