Прекратиха скандалния договор на ВиК – Пловдив за покупката на 13 високопроходими УАЗ-ки от плевенската фирма ЕТ „Карбон – Александър Атанасов” за над 500 000 лева.  Без мотиви през август водното дружество и фирмата са анулирали договора по взаимно съгласие без претенции между страните.

Припомняме, че водното дружество искаше да закупи „фургоните” УАЗ  модел 374195, произведени 2022 година срещу 33 500 лева без ДДС.  Срокът за доставка трябваше да е 145 дни след заявката на водното дружество.  Не е ясно дали водното  дружество е „размислило” за поръчката, или санкциите  срещу Русия са направили невъзможно вноса на превозните средства.  

Преди подписването на договора бившият регионален министър Гроздан Караджов заяви, че ще направи проверка  на поръчката, като в самото начало изрази несъгласието си с нея. Тошко Йорданов пък заяви, че директорът на ВиК – Пловдив Огнян Кулишев не е за този пост и той ще бъде сменен. В крайна сметка шефът на водното дружество оцеля.

След прекратяването на договора ВиК – Пловдив са пуснали нова обществена поръчка за закупуване на високопроходими МПС-та. Новата поръчка е огледална като технически изисквания с едно изключение.  Думата „фургон” е заместена с МПС-та с „четири задвижващи колела”. Прогнозната стойност е 500 хил. лева без ДДС, като оферти ще се подават до 3 октомври.

ВиК – Пловдив все пак купи УАЗ-ките от Русия, получава ги до 145 дни срещу 540 000 леваВодното дружество подписа скандалния договор за доставка на МПС-тата

Санкции? ВиК – Пловдив купува УАЗ-ки от Русия за 540 000 лева

След публикация на TrafficNews: Министър Караджов разпореди проверка за уазките на ВиК- Пловдив