Странно назначение бе направено в Медицински университет – Пловдив. В ръководството му влезе бившият директор на пловдивската полиция Йордан Рогачев, научи TrafficNews.

Новоизбраният ректор на учебното  заведение проф. Ангел Учиков е харесал Рогачев  за помощник ректор -  „Административно-стопански комплекс”. До момента този пост се заемаше от инж. Васил  Динков.

Отделът е един от най-важните в МУ – Пловдив, като той отговаря за материалната база, както и строителството.  Всяка година университетът пуска поръчки за десетки милиони левове, като за тях отговаря именно ресорният зам.-ректор. Те са както за строителство, така и за доставка на обзавеждане, оборудване и дори поддържане на зелените площи.  Освен това на пряко подчинение са му всички администратори и отдели по поддръжката на базата.

Рогачев е завършил Академията на МВР,  като няма информация той да е работил друго извън системата на вътрешното министерство.

Припомняме,  че Рогачев бе дисциплинарно уволнен  през август 2021 година, тъй като е ползвал неправомерно три служебни автомобили за лични цели. Съдът отмени наказанието му в последствие.  Уволнението му дойде няколко месеца, след като бе арестуван шефът на Трето РУ Самуил Хаджиев при акция на Окръжна прокуратура и „Вътрешна сигурност”. През този период Рогачев първо бе в бащинство, а след това в болнични. Акцията тогава задържа близо 15 души в обвинения за корупция, наркотици и длъжностни престъпления.

Самият Рогачев също е бил обект на следствените служби при различни разследвания за възможни престъпления.

Рашков отстрани от длъжност директора на пловдивската полиция, разследват го

Съдът отмени заповедта за уволнение на бившия шеф на полицията Йордан РогачевТой твърди, че освобождаването му е политически акт

Самуил Хаджиев отстранен от длъжност, вече не е част от системата на МВРС дисциплинарна санкция е и Атанас Качаков

Заразно! И Самуил Хаджиев влезе в болница с бъбречна кризаАрестуваният началник на Трето районно е настанен в отделението, където доскоро бе прекият му ръководител

Повдигнаха обвинения на полицаите Самуил Хаджиев и Атанас Качаков, прокуратурата иска постоянен арестКачака е разследван и за отвличането на 28-годишен мъж