Арестуваният началник на Трето РПУ Самуил Хаджиев е сменил килията в ареста с болнична стая, научи TrafficNews. Веднага, след като Окръжен съд му наложи най- тежката мярка "Задържане под стража", полицаят се е оплакал от болки в бъбреците и бил откаран в болница. 

Само преди седмица в същото отделение бе настанен и директорът на полицията ст. комисар Йордан Рогачев. В петък той е бил изписан. Заради влизането си в болница, полицейският началник се размина със зам. министъра и кадровика на МВР. И до днес все още не е ясно с какво съдържание е била заповедта, донесена от министъра. 

Утре Апелативен съд ще гледа мерките за неотклонение на Самуил Хаджиев, Атанас Качаков, Данаил Димитров и Симеон Иванов. Тримата са обвинени за множество престъпления. 

На 19 май при зрелищни арести бяха задържани началникът на Трето РУ в Пловдив Самуил Хаджиев и още шестима полицейски служители. Акцията бе на Окръжна прокуратура – Пловдив и Вътрешна сигурност. Според прокуратурата те са участвали в тежки криминални престъпления като корупция, чадър над проституция, наркоразпространение и други. Последваха и обвинения за отвличане, опит за кражба, престъпления срещу правосъдието и незаконно държане на боеприпаси.

Едно от най- сериозните е опит за кражба на 500 кг марихуана за медицински цели от склад  в асеновградското  село Болярци. Самуил Хаджиев и Атанас Качаков са обвинени затова, че на 5 април 2021 година, в село Болярци в съучастие, като извършители, са извършили действия по приготовление да придобият високорискови наркотични вещества – около 500 кг марихуана, от обект на фирма, която я произвежда с надлежно разрешение – престъпление по чл. 356а, вр. чл. 354а, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемите са се възползвали от служебното си положение, гласи обвинението на прокуратурата. 

Днес, за пореден път адвокатът на Хаджиев - Димитър Марковски, заяви че клиентът му е невинен и влизането в склада в Болярци е рутинна полицейска акция, а не опит за кражба. Той съобщи, че началникът на Трето РПУ е бил там заедно с прекия си ръководител - ст. комисар  Рогачев. Двамата проверявали сигнал за незаконно складирани 10 тона марихуана. В защитната версия на юриста обаче има множество пукнатини . Освен че са работили на територията на чуждо районно, полицейските служители са били с частните си автомобили, не са уведомили началника на районното , на чиято територия са се подвизавали, а освен всичко останало , след като са освободили т.нар. секретен пост пред склада с обяснението, че в склада има медицинска марихуана,  няколко часа по-късно Хаджиев и Качаков отново са се върнали и са влезли в помещението. В този момент те са пресрещнати от сина на управителката на склада. Малко по-късно жената подава сигнал на 112. Какво е обяснението за това повторно посещение, би трябвало да стане ясно в съда.  

Предвид влошеното здравословно състояние на Хаджиев, мярката вероятно ще бъде гледана в негово отсъствие. 

Качаков, Димитров и Симеон Иванов са обвинени за отвличане и тормоз на карловец. 

Няма данни някой от тях да е болен. 

Днес директорът на Областната дирекция на полицията ст. комисар Йордан Рогачев е бил на разпит в Следствието на ул. "Петко Д. Петков". 

Влизането в склада в Болярци - кражба или "ювелирна" полицейска операцияЦената на 500 килограма марихуана на едро е около 5 милиона лева