Самуил Хаджиев отстранен от длъжност, вече не е част от системата на МВР

С дисциплинарна санкция е и Атанас Качаков

Пловдив
10.06.2021 16:10 25943 0
Самуил Хаджиев отстранен от длъжност, вече не е част от системата на МВР

Шефът на  Трето районно Самуил Хаджиев вече не е част от системата на МВР. Със заповед на Вътрешният министър, Хаджиев е отстранен от длъжност, научи TrafficNews.

Припомняме, че Атанас Качаков също е отстранен от МВР. Това стана ясно днес по време на заседание на Окръжен съд, където Качака обжалваше наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Отстраниха Качака от системата на МВР, бившият полицай иска на свободаЗащитата на Качаков поиска да бъде призован за свидетел бившият шеф на Вътрешна сигурност 

Самуил Хаджиев, Атанас Качаков , Данаил Димитров и Симеон Иванов бяха арестувани при акция на Окръжна прокуратура – Пловдив и Вътрешна сигурност. Задържаните са известни като ударната бригада на пловдивската полиция. Според прокуратурата те са участвали в тежки криминални престъпления, като корупция, чадър над проституция, наркоразпространение и други. Последваха и обвинения.

Едно от най- сериозните е опит за кражба на 500 кг марихуана за медицински цели от склад  в асеновградското  село Болярци. Самуил Хаджиев и Атанас Качаков са обвинени затова, че на 5 април 2021 година, в село Болярци в съучастие, като извършители, са извършили действия по приготовление да придобият високорискови наркотични вещества – около 500 кг марихуана, от обект на фирма, която я произвежда с надлежно разрешение – престъпление по чл. 356а, вр. чл. 354а, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемите са се възползвали от служебното си положение, гласи обвинението на прокуратурата. 

В първа част на разследването срещу ударната бригада показахме схемите на наказателния отряд. Последва и втори материал  за отвличането и побоя над 28-годишния Фарук Манаф, който за пръв път говори пред GlasNews.bgЗащо е пребит и какво означава „полицейска трева“?

Отвлеченият и пребит от полицаи Фарук Манаф с разказ за тормоза

 

Разследване: Престъпници под пагона, или от другата страна на законаВижте повече за схемите на наказателния отряд на Трето РУ в Пловдив

Със сигурност през последните 30 години  много полицаи са минавали от другата страна на бариерата. Извършвали са тежки престъпления, разпъвали са чадър над престъпници, влизали са в корупционни схеми, забърквали са се в наркотрафик. И все пак никога от началото на прехода не се е случвало цяло районно управление под тепетата да бъде изпразнено.

Това се случи на 19 май - датата, която ще бъде записана като една от най- срамните в историята на пловдивската полиция. 

19 май - най-срамната дата в историята на пловдивската полиция ОБЗОР

Изпрати новина