Административният съд в Пазарджик е отменил като незаконосъобразна заповедта за уволнението на бившия директор на полицията в Пловдив Йордан Рогачев. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред ВАС.

"Аз съм единственият уволнен от министър Бойко Рашков директор, другите колеги се съгласиха да минат на по-ниски длъжности. Продължавам да твърдя, че освобождаването ми беше политическо. Всичко ще стане ясно, ще се боря докрай", е заявил за "24 часа" Рогачев.

Рогачев беше уволнен на 9 август м. г. , Като причина за отстраняването от поста бе посочено, че той системно не е стоял на работното си място от 9,30 до 16 часа и че през това време е пътувал със служебния автомобил.

Припомняме, че с встъпването на първото служебно правителство и започналите проверки в пловдивската полиция, Рогачев излезе в болничен за операция. След като той изтече, Рогачев пък пусна молба за отпуск по бащинство за дъщеря му. Последва заповед на вътрешния министър за отстраняването му от длъжност, която по-късно административният съд в Пазарджик отмени.

Името на Рогачев бе замесено и в грандиозния скандал, който избухна месец преди уволнението му, когато на бял свят излязоха престъпни схеми на наказателна бригада от служители на Трето РПУ. 

Влизането в склада в Болярци - кражба или "ювелирна" полицейска операцияЦената на 500 килограма марихуана на едро е около 5 милиона лева

Разследване: Престъпници под пагона, или от другата страна на законаВижте повече за схемите на наказателния отряд на Трето РУ в Пловдив