Регионалният министър Гроздан Караджов ще дойде утре в Пловдив, за да даде брифинг с областния управител Йордан Иванов. От администрацията съобщиха, че Караджов ще говори в 10:30 по темата с върнатите решения за изменения на 12 ПУП-а на Общинския съвет на Пловдив.

В същото време пред администрацията се очаква голям протест на строители, хотелиери и превозвачи. Той е насрочен за 10:00 часа, като исканията са оставка на правителството и областния управител.  Така, докато Караджов дава пресконференция, отвън ще има протестиращи.

Строителите се обявяват против връщането ПУП-овете от областния управител Йордан Иванов и настояват за неговата оставка, като го обвиняват в некомпетентност и че иска да спре развитието на Пловдив.Превозвачите , строителите и редица други сектори също ще протестират в цялата страна.

В същото време от МРРБ дойде ново писмо, този път на въпроси от Община Пловдив. То е подписано от един от заместниците на Караджов, в което се казва, че Общинският съвет може да процедира ПУП-ове макар и с върната екологична оценка. В четвъртък пък са депозирани на сесията на местния парламент за прегласуване12-те ПУП-а, върнати  от областния управител.

Припомняме, че строителният бранш скочи срещу областния управител и Демократична България заради казуса с ПУП-овете. На практика без да могат те да се изменят, то предназначението на нито един имот не може да се смени. Това означава, че нито ще може да се изгражда  нова улична инфраструктура, да се ремонтират редица булеварди, да се строят детски градини, както и да частни компании или физически лица да изграждат жилища.

Обрат! МРРБ с ново писмо към Община Пловдив - отвързват ръцете на строителните фирмиВъв вторник в Пловдив идва Гроздан Караджов, за да се срещне с областния управител

Пловдивски бизнесмен: Това не е промяната, която България искаше – излизаме на протест!Васил Боснешки се включва в големия протест на 10 май

Всичко по казуса в линковте:

Пълна блокада в Пловдив на 10 май! Строители и превозвачи излизат на протест, искат оставки

Без консенсус между властта и бизнеса! Задават се големи протести в Пловдив

Илиян Филипов: Спира се развитието на Пловдив, защото Данчо Иванов иска да е кмет, но няма да стане

Община Пловдив контра на областния: Вкарва за прегласуване върнатите ПУП-ове

Областният управител върна 12 нови ПУП-а! Задава ли се война между строителния бранш и властта?

Параграф 22 в Пловдив за строителството – бизнесът вече губи търпение към новата власт