Пловдивският бизнесмен Васил Боснешки ще се включи в големия протест на превозвачите и редица други сектори на 10 май. Той написа в профила си във Фейсбук, че винаги е странил от политиката, но действията на правителството минават всякакви граници:

„ Скъпи приятели,

Искам да изразя публично недоволството си от управлението на некомпетентното българско правителство. Винаги съм странил от политиката, но вече се прекрачват всички граници.

Виждам с очите си как се обслужват лични интереси, как се закупиха министерски постове за 300 000 лв., виждам НАГЛОСТ в цялата и степен, че каквото се каже, това трябва да е и всички да мълчим. Това НЕ Е промяната която България искаше. Не подкрепям обслужването на македонските интереси и на САЩ за сметка на българското.

Не се залъгвайте... държавата я НЯМА! Всичко което се случва не е в интерес на България. ЗЕЛЕНИСТИ, ИКОНОМИСТИ, КУРИЕРИ, всичко е за наша сметка.

Призовавам всички да излезем на протест.

10 май Национален протест за България!

Пловдив в 10.00ч. пред Областна Управа, всички заедно срещу "Недосегаемите" с чадъра от САЩ!

Който ме познава знае, че това не е агитация, към която и да е друга партия. Време е да излезем напред и да ги накараме да работят в интерес на народа! Разчитам на Вас! 10 Май, във всеки град!"

Припомняме, че строители и предприемачи излизат на голям протест на 10 май, вторник. Служители на строителни компании в Пловдив ще блокират кръстовището пред сградата на Областна управа на бул. "6-ти септември" и "Васил Априлов" от 10 до 17 часа. Строителите се обявяват против връщането ПУП-овете от областния управител Йордан Иванов и настояват за неговата оставка, като го обвиняват в некомпетентност и че иска да спре развитието на Пловдив.Те имат разрешение от общината за протестните действия. 

Превозвачите , строителите и редица други сектори също ще протестират в цялата страна.

Пълна блокада в Пловдив на 10 май! Строители и превозвачи излизат на протест, искат оставкиКлючови кръстовища ще бъдат блокирани след като областният управител и строителният бранш не намериха решение за новите ПУП-ове

Превозвачи и Събев в пряк спор, министърът се закани да не допуска протеста имНа 18 май сме обявили спиране на целия автобусен транспорт в страната , заяви Магдалена Милтенова

Илиян Филипов: Спира се развитието на Пловдив, защото Данчо Иванов иска да е кмет, но няма да станеОбластният управител не може да жали в Административния съд ПУП-овете, ако ги прегласуват в ОбС