Без консенсус между бизнеса, община Пловдив и държавните институции завърши срещата, която трябва да реши проблема в изменението на ОУП и приемането на ПУП-овете.  Собственикът на фирма „Пимк“ Илиян Филипов заяви, че срещата не е дала абсолютно никакъв резултат и ситуацията не е по-различна от преди седмица.

Той каза, че след като от Областна управа ще връщат ПУП-ове и няма да им позволяват да работят те ще предприемат ответни мерки. Филипов е категоричен, че на 10 май, когато е насрочен голям национален протест на транспортните фирми ще има и прояви в Пловдив, свързани с дадения проблем. Той се закани, че Областна управа ще бъде блокирана.

Областният управител Йордан Иванов пък бе на мнение, че срещата е била ползотворна, като в момента всички институции в града решавали каша, която е забъркана от община Пловдив. Според него всички тези забележки, които трябва да се отстранят по новата екологична оценка, могат да се направят за три дни, ако „няколко експерта не спят“. Като той е поел ангажимент от РИОСВ да разгледат новата екологична оценка в рамките на седмица, след като бъде депозирана. Относно дали ще продължи да връща ПУП-ове Иванов заяви, че няма да направи компромис със законността.

Главният архитект Димитър Ахрянов не се съгласи с мнението на губернатора, като забележките и жалбите по екологичната оценка били над 200, като проектантите за новия ОУП са заявили, че им трябва месец, за да могат да отстранят всички забележки и да внесат екологичната оценка, дотогава ще бъде в сегашната хипотеза, при която общинският съвет ще гласува ПУП-ове ,а областният може да ги върне, а пък заинтересованите страни да заведат дела в Административния съд.

Очаквайте подробности!