Общинският съвет в Пловдив ще реши как да бъдат финансирани двата стадиона на пловдивските грандове Ботев и Локомотив. Сесията се очаква да бъде изключително разгорещена, като за първи път на нея се очаква масирано фенско присъствие от страна и на двата тима.

До този момент има едно официално внесено предложение от кмета Здравко Димитров, което е за осигуряването на 22,5 млн. лева за Колежа. В началото на седмицата той заяви,че ще го изтегли, като това е възможно в началото на сесията.

Другият вариант е то да бъде преработено в движение. Както TrafficNews писа се подготвя предложение от страна на ГЕРБ, което е за равно финансиране на двата обекта по 16,3 млн. лева. Общата сума от 32,7 млн. лева трябва да бъде разпределена в три бюджетни години по 10 млн. лева.

За Колежа средствата ще бъдат за цялостно завършване на Етап 1 плюс козирка над целия стадион. За Лаута парите ще са за индексация на сегашния договор плюс втория етап за централния сектор и вертикалната планировка.

Освен това ще бъде сформирана и комисия, която да направи одит на извършените дейности по стадион „Христо Ботев”, която и да следи разходването на средства за в бъдеще.

Дават по 16 млн. лева за Колежа и Лаута, решението е в ръцете на Общинския съветПредложението се очаква да е от групата на ГЕРБ, което да срещне подкрепа от другите съветници

Бултрасите: Отиваме в Общинския съвет, за да си вземем „трите точки”Феновете посрещат местната власт пред местния парламент

Ръководството на Локо с позиция: Кметът ни увери, че ще осигури равни суми на двата клуба

Очаквайте подробности!