Ръководството на Локомотив Пловдив излезе с позиция относно ситуацията с Колежа и Лаута. От клуба заявиха, че след среща с кмета Здравко Димитров, той ги е уверил, че ще има равно финансиране за двата клуба. 

Ето и цялата позиция на ръководството на клуба:

Уважаеми локомотивци,

В последните дни отново е актуална темата около стадионите в град Пловдив. Много неща се изписаха по въпроса, много хора изказаха мнението си, но други се опитаха да извлекат само и единствено дивиденти от това.

Ръководството на ПФК Локомотив информира своите привърженици, че проведе разговор с г-н Здравко Димитров по темата. След него заявяваме ясно и категорично – клубът и феновете на отбора да не бъдат въвличани в поредните политически игри, които се заформят! Това не е предизборна кампания, а поет дълг към Пловдив!

Настояваме, за пореден път, да има равно финансиране и прозрачно изразходване на средствата! Още от самото начало ние искаме равнопоставеност! Продължаваме и до последно ще настояваме това да се случи по този начин. Когато има финансиране за едните, да има финансиране и за другите! Пловдив заслужава нови и модерни стадиони. Градът има нужда тези проекти да станат факт възможно най-скоро!

Г-н Димитров ни увери и обеща, че ще осигури равни суми на двата клуба. Ние се доверяваме на неговите думи!

ЗА равнопоставеност при финансирането!

ЗА явно и отчетливо изразходване на средствата!

ЗА стадионите в Пловдив!