Осигуряването на общо 32,7 млн. лева от бюджета на Община Пловдив за довършването на стадионите „Христо Ботев” и „Локомотив” ще бъде предложено на сесията на местния парламент утре. То се очаква да бъде предложено от групата на ГЕРБ в Общинския съвет утре, научи TrafficNews от източници в централата на партията.

Проекторешението е във връзка с нареждането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов групата на партията да намери решение за двата стадиона. Предложението ще бъде за Колежа и Лаута да се осигурят по 16,3 млн. лева., разпределение в три бюджетни години – за 2023 година  по 5,3 млн. лева, а останалите две по 5,5 млн. лева.

Освен средствата за двата стадиона, ще се направят и комисии, които да извършат одит на финансите и качеството на строителството на стадион „Христо Ботев” , освен това да следят и за напред строително-монтажните дейности.

В първата комисия, която ще направи одит ще има по един представител на групите в общинския съвет, строителния и авторския надзор , от фенклубовете, както и професионалните  строителни гилдии. Те ще изготвят доклади до Общината и Общинския съвет, които да взимат решение при нужда от корекция.

Втората комисия ще следи за качеството на строителството,  актуването и разплащането с фирмата изпълнител.  Тя също ще има представители на Общината, гилдиите, строителната фирма и феновете.

Ако решението, срещне подкрепа, то ще възложи на кмета Здравко Димитров да актуализира договора с ПИМК и проекта за „Етап 1”, което да осигури завършен стадион с четири трибуни и цяла козирка,с възможност за провеждане на футболни срещи

Средствата за Локомотив ще отидат за индексация по сегашния договор за трите  трибуни, плюс централния сектор и вертикалната планировка.

Феновете на Ботев: Няма да приемем недовършен стадион, вече не можем да търпа дострои Колежа, няма откъде да вземем париПод въпрос са и други големи проекти, няма опасност за Рогошко и Голямокнарско шосим

Фенове на Локо: Всички на сесията на ОбС, за да следим за обещанията на Общината

Зико: Собственикът на Ботев може да дострои Колежа, няма откъде да вземем париПод въпрос са и други големи проекти, няма опасност за Рогошко и Голямокнарско шосе