Собствениците на Тютюневия склад от „Одрин” 8 вдигнаха ръце от сградата и прехвърлиха топката към Общината. Днес в администрацията е получено съобщение от частника, в което се посочва закона и се поставя ултиматум на градските власти да си спазят закона и да укрепят сградата. Те дори са посочили точния член в ЗУТ, в който е посочено, че ако има опасна сграда от Общината са длъжни да я ремонтират, а след това да си търсят парите по надлежния или съдебен ред.

Администрацията вече е издала предписание за опасната сграда, но собствениците са категорични, че те няма да укрепват нищо и тези дейности да си ги правят от Общината.

 „Много съм ядосан от цялата ситуация. Но ние сме много силни, Община Пловдив е много силна. Сега почваме да си търсим всеки лев от неплатени данъци от въпросната фирма. До края на деня ще решим как ще започнем укрепването на сградата”, заяви градоначалникът Иван Тотев. Той заяви, че тет-а-тет контакт не е имал с нито един от представителите на фирмата, а тя и Общината си общували само с писма през адвоката им Георги Илчев.

Припомняме, че вчера улица „Одрин” до тютюневия склад бе затворена заради опасност от срутване.

Още новини четете ТУК

TNS.bg