Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишния Анатолий от Бургас, за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство с намерението да го ползва и за кражба. Двете деяния са извършени в условията на повторност.

Обвиняемият Анатолий е осъждан няколко пъти, като сред съдебните актове има влезли в сила за кражба и противозаконно отнемане на моторно превозно средство с намерението да го ползва.

Анатолий  е предаден на съд за това, че на 9 април 2015 г..в условията на продължавано престъпление – на главен път I-6 в землището на гр. Пирдоп, обл. София, противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил,  марка „Сузуки Витара", от владение на 44-годишната му собственичка, без нейно съгласие и с намерение да го ползва, като на същата дата автомобилът е изоставен без надзор – в отключено състояние в района между гара Калояново и разклона за с. Царимир, обл. Пловдив.

Анатолий  е предаден на съд и за това, че на и на гл. път II-64 в района между гара Калояново и разклона за с. Царимир, обл. Пловдив, на 9 април 2015 г. противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат", на стойност 5 740 лева, от владението на 56-годишния му собственик, с намерение да го ползва, като на същата дата автомобилът е изоставен отключен и без надзор на платното на ул. „Васил Левски" в гр. Пловдив

На 9 април 2015 г. 44-годишна жена управлявала лек автомобил "Сузуки Витара"  край гр. Пирдоп. На главния изход на града тя спряла до пункт за изкупуване на вторични суровини. Оставила автомобила с ключове за привеждане в движение. Със спътника й влезли в пункта за изкупуване на отпадъци. Наблизо бил Анатолий Н., който като видял отключения автомобил, решил да го отнеме, качил се в него, запалил го и потеглил по магистралата в посока гр. Бургас. Подаден е сигнал на тел. 112.

На същата дата, около 17,30 часа, по главен път II-64, в района между гара Калояново и разклона за с. Царимир, се движел лек автомобил „Фолксваген Пасат", управляван от 56-годишния му собственик. Той спрял на банкета до пътното платно пред градински център, пуснал аварийните светлини и оставил ключа за запалване в контактното табло на автомобила, както и два мобилни телефона.

Със съпругата си влезли да разгледат цветята.  В това време зад лекия автомобил „Фолксваген Пасат" рязко спрял Анатолий Н. с отнетия по-рано лек автомобил „Сузуки Витара". Той слязъл, решил да отнеме другата кола, защото видял ключа на контактното табло. Анатолий Н. оставил отнетия по-рано автомобил „Сузуки Витара" на пътното платно. С другия автомобил "Фолксваген Пасат" потеглил в посока гр. Пловдив.

Движейки се по ул. „Васил Левски"  колата угаснала, защото свършило горивото. Анатолий Н. слязъл и я оставил без надзор, но взел двата мобилни телефони. Единия продал на неустановено лице, а втория използвал за себе си. На 17 април 2015 г., когато е задържан, е предал доброволно мобилния телефон в полицията. Анатолий Н. се признава за виновен. В обвинителния акт е записано, че деянието е извършено умишлено, със съзнавани и настъпили обществено-опасни последици. Анатолий Н. е с мярка „задържане под стража"  и се намира в затвора в гр. Пловдив. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебно заседание по делото.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg