Въпреки проблемите с неявяването на някои от възпитаниците на ОУ "Найден Геров", първият учебен ден в учебното заведение мина по план. След официалното откриване на учебната година се изигра и традиционния за училището футболен мач между отбора на учениците и този на учителите. 

Децата от малцинствените групи са доволни от посрещането, което им бе организирано. Споделят, че им се ходи на училище и не мислят да прекъсват, както са направили техните съученици. Мечтите и желанията им са различни- най- често искат да станат полицаи, фризьорки, строители, футболисти и автомонтьори, но въпреки разнородните желания, всички са на мнение, че трябва да завършат училище, за да ги осъществят.

Тази година първокласниците в "Найден Геров" са 77. Наблюдава се лек отлив, но според директора това е нормално и допустимо. По- тревожна е обстановката при учениците от 6-ти до 9-ти клас, където настъпват най-големи промени и отливът на възпитаниците е най-голям. Ето и коментара на децата о тквартала за плановете им в живота и предстоящата учебна година. 

Още новини четете ТУК

Деница Кирева и Авел Бялков, TrafficNews.bg