Колелото на Водната палата е най-големият корупционен скандал в Пловдив в последните години , сочи изследване на „Барометър” по поръчка на фондация „Европа”.

В Проучване за отношението на обществото към нивата на корупция, корупционните скандали в общината, доверие в партиите и политиците на местно ниво са участвали 706 души от града в началото не месеца.

Изграждането на кръговото движение на Водната палата за 1 млн. лв. в мандата на сегашния кмет Иван Тотев се определя като най-големия  корупциононен скандал от 30% от анкетираните жители на община Пловдив.

Продажбата на терени от стария град и Панаира на бизнесмена Герги Гергов, което се е случило по време на управлението на кмета Иван Чомаков – от 26,3 %.

Дадени 30 млн. лв. за повърхностен ремонт на Дома на културата от кмета Иван Чомаков се определя като злоупотреба от 22%.

18,8% определят като скандално нарастването на цената за строежа на Колодрума от 12 на 60 млн. лева, който е извършен в настоящия мандат.

Реконструкцията на Цар Симеоновата градина от Иван Тотев за 11 млн. лв. се определя като скандал с корупция от 14,7%, а 12,6% смятат, че това е купуването на стари автобуси в мандата на Спас Гърневски.

 

Още новини ТУК

ТrafficNews.bg