"Преди минути на кръстовището на Гиганта, пред пресичаща майка с дете бял автомобил спря да чака светофара върху пешеходната пътека и им запречи пътя. Жената се възмути, а шофьорът отвори вратата и започна да я навиква пред детето. Възмутена съм, че има такива хора. Прилагам снимка и искам да му кажа: "Караш като идиот! Засрами се!"

Това ни сигнализира възмутена читателка на TrafficNews.bg. Търпението на пловдивчани по отношение на безобразното поведение на шофьори по улиците на града вече започва да се изчерпва. В случая единственото, което ни идва наум, е една позната българска поговорка, не особено приятна за ушите, но добре характеризираща въпросния шофьор от "белия автомобил": Хем нас*ан, хем голям...

Как по друг начин да коментираме факта, че шофьор не стига че препречва пътя, и то на майка с дете!, но на всичкото отгоре започва и да й крещи? Вие сещате ли се за по-удачен израз?

Припомняме, съвместна кампания „Спри! Дай път на пешеходеца” стартираха Traffic Security, TrafficNews.bg и Виайлет такси. Инициативата започна на 15 май и ще продължи две седмици. В този период екипите на Traffic Security и водачите на таксиметрови автомобили, които работят за Виайлет такси, ще следят за нарушители на пешеходните пътеки в града. Те ще използват таблетите, монтирани на таблата на автомобилите, за да правят видеоклипове на нарушителите. След това записите ще бъдат предоставени на TrafficNews.bg, където ще бъдат публикувани.

Няма да спрем да ви показваме всички онези, за които обикновените пешеходци в Пловдив са просто някакви досадни движещи се човечета без права.