На акционерното събрание на „Пълдин туринвест” акциите на Община Варна в „Международен панаир Пловдив”  са били апортирани срещу участие в дружеството. Това се случва няколко часа, след като Общинският съвет в Пловдив възложи на представителя на Общината Ясен Михайлов да гласува „против” решението, както и да наложи вето на решението съгласно Закона за общинската собственост. Пред TrafficNews Михайлов заяви, че отишъл на акционерното събрание и е предал волята на Общинския съвет.

„На събранието беше адвокат Панталеева, която представяла акционерите. Аз заявих, че по всички точки Община Пловдив гласува „против” и налагаме вето. Беше отразено в протокола гласуването ни, но г-жа Панталеева заяви, че това вето не е приложимо.Така акциите на Община Варна бяха придобити от „Пълдин туринвест” АД”, каза Михайлов”.

По този начин морската община стана акционер в "Пълдин туринвест" АД, като тя  придобива 8,4% от акциите. Тези на Георги Гергов ще паднат на 68,7% , а на Община Пловдив до 22,9%. От тази промяна обаче „Пълдин туринвест” ще притежава близо 79% от акциите на Панаира срещу 20% на държавата.

От Община Пловдив коментираха, че ще се запознаят с решението и ако им позволява законът ще го обжалват в съда.

Пловдивските съветници гласуваха против апорта на варненските акции на Панаира в "Пълдин туринвест"

Общинският съвет в Пловдив решава бъдещето на ПанаираМестният парламент ще упълномощи представителя на Общината как да гласува на Общото събрание на "Пълдин туринвест"

ВАС реши: Георги Гергов придобива акциите на Община Варна в ПанаираБизнесменът придобива 79% от контрола над дружеството