Върховният административен съд потвърди решението на Общинския съвет на Варна за апорт на акциите в "Международен  панаир Пловдив” . По този начин Георги Гергов придобива 79% от контрола на дружеството.

През 2017 година Община Варна получи 29% от държавните дялове в панаира, а  на Пловдив бяха дадени 20%.  След това местния парламент на Варна взе решение да върне акциите на държавата, но кметът на Варна Иван Портних не  се съобрази с това решение.  

 През 2021 година се взеха две решения в ОбС – Варна  - първото се отменя намерението дяловете да бъдат върнати на държавата, а с второто се приема, че Варна ще стане акционер в „Пълдин Туринвест“.

Областният управител на Варна Марио Смърков вкара решението на  Общинския съвет в Административен съд, като повече от една година то се въртеше из съдилищата. В крайна сметка то стигна до ВАС, които  днес прекратиха производството по делото. Мотивът е, че областният управител на Варна не е имал правото да атакува двете решения.  Според магистратите в случая става дума за стопанска, а не за административна дейност, затова и не може да има оспорване, което да е в правомощията на областния управител.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Все пак ги дадоха! ОбС – Варна взе решение да апортира акциите си от Панаира в "Пълдин туринвест"Общинският съвет във Варна прие решението си за вдигането на капитала на дружеството