Общинският съвет в Пловдив взе решение представителят на общината в "Пълдин туринвест" да гласува „против” вкарването на акциите на община Варна в смесеното дружество. Това се случи с 39 гласа „за” и 9 „въздържали се”, като освен че ще се гласува против вкарването на варненските акции, ще бъде наложено и вето на сделката.  По този начин община Варна към този момент няма да може да влезе с участие в "Пълдин туринвест", а акциите на самото дружество в Международен панаир Пловдив да се увеличат на 79%. Акционерното събрание на смесеното дружество е днес от 13 часа, като ако не се събере кворум ще бъде отложено за 12 декември.

До решението се стигна, след като Веселина Александрова от Демократична България предложи да се наложи вето на сделката, както и да се гласува против придобиването на акциите, според нея по този начин ще се даде пълният контрол на Георги Гергов над Панаира и това не е в обществения интерес. Контрапредложение направи Николай Радев от БСП, който заяви, че по-малкото зло е да се приемат акциите на община Варна в "Пълдин туринвест", тъй като другата опция е общината в един момент да заплати част от 16 милиона лева или още по-лошата опция е те да бъдат продадени на друг частен инвеститор, защото тези дялове не са нужни на община Варна.

В крайна сметка бе прието предложението на Веселина Алксандрова с 25 на 24 гласа и то стана основна точка. Самата тя бе приета с 39 гласа „за” и 9  „въздържали се”.

Общинският съвет в Пловдив решава бъдещето на ПанаираМестният парламент ще упълномощи представителя на Общината как да гласува на Общото събрание на "Пълдин туринвест"