Традиционната си Коледна кампания за деца организира по повод Коледните и новогодишните празници Областният съвет на Българския червен кръст в Пловдив.

КОЛЕДНАТА КАМПАНИЯ ще бъде финализирана днес, на 29.12.2015 г. Тя е част от многобройните дейности на БЧК - Пловдив, с която всяка година се отбелязват най-светлите празници – Коледа и Нова година.

Целта на Кампанията е да окаже подкрепа на хоспитализираните деца, далеч от своите родители и близки по време на празниците, като бъдат зарадвани освен с коледни подаръци и с приятелска обич и загриженост.         

Кампанията „Приятел в нужда се познава” се реализира благодарение на дарителска акция на БЧК и ученици от ОУ „Райна Княгиня”, ОУ „Никола Вапцаров”, ОУ „Пейо Яворов”, Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери”, Езикова гимназия „Иван Вазов” и Гимназия с хуманитарен профил „Св. Св. Кирил и Методий” , реализирана в периода 07-18 декември за изготвяне на „Кутии на приятелството”.

На 29 декември от 10:00 часа, доброволците на Българския младежки червен кръст – Пловдив, стартират акцията за раздаване на коледни пакети на хоспитализирани деца от детските отделения на Пловдивските болнични заведения. Вижте къде и кога: 

  • УМБАЛ „Св. Георги” /детска клиника/ - В. Априлов                                         - 10:30 часа
  • УМБАЛ „Св. Георги” – Хирургичен блок /детско отделение/                          - 11:00 часа
  • МБАЛ „Пловдив” /Окръжна болница, детско отделение/                                 - 11:00 часа

Още новини ТУК
TNS.bg