Педофил получи 8 месеца условно от Районния съд в Пазарджик за това, че тормозел във Фейсбук 12-годишно момче от града. Сравнително лекото наказание е наложено на мъжа, след като се е признал за виновен и е приел споразумение с прокуратурата. С него ще бъде проведена възпитателна работа от Наблюдателната комисия при Община Симитли, където живее.

При разследването на случая е установено, че на 4 август и 1 ноември 2015 година при условията на продължавано престъпление чрез социалната мрежа Фейсбук обвиняемият е склонявал ненавършилия тогава 14 години тийнейджър да показва еректиралия си пенис.

Детето е възпитаник на едно от елитните основни училища в Пазарджик, сега вече е осмокласник. Пред съда и той, и баща му – работник в местен завод, заявяват, че нямат желание да предявяват граждански иск и да се конституират като частни обвинители.

Според съдебните документи, развратникът е български гражданин, неженен, неосъждан, безработен. Магистратите му присъждат разноските по делото – 643,55 лева, а компютърът, с който е извършвал похотливите си атаки срещу детето, е конфискуван в полза на държавата.