32-годишният Ради Енев, за който беше установено, че е прерязал гърлото на съпругата си, а след това е сложил край на живота си, може да е страдал от заболяване. По такава версия работи полицията, това съобщи директорът на пловдивското МВР ст. комисар Атанас Илков.

Илков посочи, че за момента няма данни мъжът да е страдал от психическо заболяване, но се работи усилено по изясняване на здравословното му състояние, както и по изясняване на всички обстоятелства около смъртта на двамата съпрузи.

От полицията отрекоха и мотиви като любовен триъгълник, завършил с кървава ревност. Няма информация младите родители да са имали финансови проблеми. 

Аутопсия е извършено и на двете тела, по които имало множество прободни рани в областта на шията. Припомняме, че Ради Енев и Илияна са младата двойка, които бяха открити мъртви в жилището им в блок на ул. "Димо Хаджидимов"Ножът, с който е извършена екзекуцията, е открит в дясната ръка на мъжа и е бил забит във врата му. 

Бебето на двойката било в апартамента, когато се е разиграла драмата, а именно неговият плач е въздействал като индикатор за проблем.  В момента то е настанено в семейството на брата на мъжа, негов чичо.

Окръжна прокуратура – Пловдив е започнала досъдебно производство за извършеното в Кючук Париж убийство на 29-годишна Илияна, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убитата начин, както и настъпилата впоследствие смърт на извършителя Ради Енев.

Повече за хронологията на събитията във фаталния ден четете ТУК!

До момента са извършени множество процесуално-следствени действия, включителноогледи на местопроизшествие и разпити на свидетели. Били са назначени съдебно-медицински, биологична, дактилоскопна и химически експертизи. Разследването по случая продължава.